8 Mayıs 2008 Perşembe

Mafya Haberleri Bitmiyor: Brezilya'da meraklı turistlere mafya turları


Brezilya'da meraklı turistlere, uyuşturucu mafyasıyla tanışmalarına imkan tanımak amacıyla turlar düzenlendiği ortaya çıktı.

Rio de Janeiro kenti polisinin, "kentin fakir semtlerini ziyaret eden turistlere silahlı uyuşturucu çeteleriyle tanışma imkanı verildiği" iddiaları üzerine soruşturma başlatacağı kaydedildi. Brezilya polisi, bu soruşturma kapsamında turistlerin hayati tehlikeye atılıp atılmadığının öğrenilmek istendiğini belirtiyor, ancak turistik
gezileri düzenleyen şirket, tur siyasetinin arkasında duruyor. Brezilya'da rehberler araçlarla, Rio de Janeiro'daki hayatın görünmeyen karanlık yüzünü göstermek için otellerdeki turistler için tur düzenliyor. Brezilya'nın bir milyondan fazla fakir insanı Rio'nun etrafına yayılmış varoşlarda yaşıyor. Bu varoşların büyük bir kısmında
tehlikeli uyuşturucu çeteleri hakimiyetlerini sürdürürken, diğer varoşlar ziyaret için güvenli sayılıyor.

Folha de Sao Paulo gazetesi de yayımladığı haberde, bir şirketin, bu turlara "silahlı asker" diye adlandırdığı kişilerle tanışma imkanını dahil ettiğini yazdı. Gazete haberde, uyuşturucu mafyasının üyelerinin turistlerle sohbet ettiğini de yazdı. Gazete, bir muhabirini bu tehlikeli varoşlardan birine turist olarak yolladı. Muhabir, varoştaki bu tur sırasında, bölgedeki uyuşturucu satışını denetleyen bir grubun 9 yıl hapis yattığını söyleyen silahlı bir adamıyla tanıştırıldı. Bu silahlı kişi, muhabirin de aralarında bulunduğu turistlere, "en büyük endişesinin polis ve rakip çeteler olduğunu" anlattı.
Otomatik silahlı bir diğer kişi de turistlere, nasıl 12 saatlik vardiyalarda çalıştığını anlattı ve haftada 180 dolar kazandığı belirtti. Tur şirketi, bu suç örgütlerini çekici göstermekle suçlanıyor. Şirketin sahibi ise, silahlı kişilerin varlığının, yetkililerin sorunu olduğunu öne sürüyor.
YORUM: Güney Amerika mayfacılıktan hizmet sektörü yaratmış. Bizimkiler de böyle faaliyetlere girebilirler.
Kaynak: mynet

Hiç yorum yok: