16 Mayıs 2008 Cuma

İşsizlikten milletvekili adayı oldu

Nevşehir Gülşehir'de oturan 30 yaşındaki Muhammet Şen, işsizlikle etkin ve kararlı mücadele etmek için bağımsız milletvekili adayı olduğunu söyledi.

İşsiz Şen bir yakınından aldığı 235 YTL borç para ile bağımsız milletvekili harcını yatırdı.

Nevşehir Seçim Kurulu'na gelerek bağımsız milletvekilliği harcını yatıran 2 çocuk babası siz Muhammet Şen, bağımsız milletvekilliği adaylığı konusunda kentte bugüne kadar bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi. Seçilen milletvekillerinin tamamının meslek sahibi olduklarını anlatan Şen, Türkiye'nin yıllardır önünde duran en önemli temel sorun konumundaki işsizliği yaşayan biri olarak, bunun en etkin çözümün siyasi irade ile gerçekleşebileceğine inandığını söyledi.

Almanya'da elektronik eğitimi aldığını 2004 yılında adi bir suçtan 3 yıl cezaevinde kaldıktan sonra başta Başbakanlık İletişim Merkezi, Kaymakamlık, Denetim ve Serbestlik Bürosu, İŞKUR ve özel kurum ve kuruluşlarda iş arayışlarına karşın sonuç alamadığını söyledi.


YORUM: Milletvekillerinin bizi temsil etmesi kuralına göre işsiz vatandaşlarımızın da temsil edilmesi doğru bir yaklaşım. Ama sadece 1 milletvekili değil işsizlik oranı olan %10 civarı milletvekilinin mecliste işsiz olması gerekirdi. yani 55 civarı. Ancak sanırım bir o 1 adayımızı bile seçmedik. Bunun yerine mafyası, katili, dolandırıcısı herkes içerde...

Kaynak: memleket haber

Hiç yorum yok: