25 Haziran 2008 Çarşamba

İki bira: 6 bin 600 YTL

Beyoğlu ve Şişli'de tercümanlar aracılığıyla bara getirilen turistleri tehdit ederek fahiş fiyatlı faturalarla dolandırdığı ileri sürülen aralarında bar sahipleri ve mesul müdürlerinin de bulunduğu 53 şüpheli adliyeye sevk edildi. Dolandırılanlar arasında Mısırlı bir belediye meclis üyesi ile Meksikalı bir akademisyen de bulunuyor.

Polis yaklaşık 4 ay süren takibini gizli kameralarla kayıt altına aldı. Soruşturmanın genişleyebileceği, polisin şüphelilere yardım ettikleri belirlenen bazı kamu görevlilerinin de peşinde olduğu öğrenildi.

İngilizce bilen tercümanların da sokaktaki müşteri avı kamera kayıtlarına alındı.Önceki gün yapılan operasyonda 106 kişi gözaltına alındı. 43 kişi işlemlerinin yapılmasının ardından serbest bırakıldı ,53 şüpheli sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevkedildi.

2 BİRAYA 6.600 YTL HESAP

Polis 4 aylık takibinde sistemin işleyişini deşifre etti. Yapılan çalışmalarda İngilizce bilen tercümanlar turistlerin yanına yaklaşarak arkadaşlık kuruyor. Güven sağladıktan sonra turistleri kandırarak gece kulüplerine götürüyor. Barda yanına oturtulan konsomatrislerle içki içen turiste fahiş hesaplar getiriliyor. Turistin itiraz etmesi durumunda ise bodyguardlar devreye girerek turisti tehdit ediyor. Karakola başvuran turistlerin ise bazı polisler tarafından ikna edilerek şikayetlerinden vazgeçirildiği öğrenildi. 2 bira ya da viski içen turistlere 6 600 YTL hesabın bile kesildiği belirlendi. Yanında parası olmayan turistlerin bankamatiklerden paralarının çekildiği görülürken polis o anları da saniye saniye kameralara yansıttı. Polis Haftası nedeniyle konferansa gelen Meksikalı akademisyen Alonso Jesus'a 6.600 YTL hesap kesildiği 100 dolar veren turistin salıverildiği, Mısır'da bir ilçede belediye meclis üyesi Hasan Omar'a da 2 100 YTL hesap sunulduğu ancak 900 dolara hesabın kapatıldığı öğrenildi.

YORUM: Nefis buzz gibi biraları turistlere soğuk soğuk içirmişler.

Kaynak:Hurriyet

Hiç yorum yok: