25 Haziran 2008 Çarşamba

Mezarlık manzaralı 'alo'

Kırsal kesimde cep telefonları büyük dert.. Kapsama alanı yetersiz kalınca ortaya trajikomik manzaralar çıkıyor.
Burdur'un Karamanlı ilçesine bağlı Dereköy'de cep telefonuyla konuşmak isteyenler, telefonları çekmediği için köyün 1 kilometre dışındaki mezarlığa gitmek zorunda kalıyor.

Dereköy Muhtarı Cahit Özçoban, köylerinde hiçbir cep telefonu operatörünün bağlantısı olmaması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi.
Özçoban, "Köye gelen milletvekili, politikacı ve devlet yöneticilerine sıkıntımızı her zaman dile getiriyoruz. Bir cep telefonu operatörünün yetkilileri bazı ölçümler yaptı ama köyümüzde hala cep telefonlarımızı kullanamıyoruz. Sadece köyümüzün yaklaşık 1 kilometre dışındaki köy mezarlığına giderek iletişim ihtiyacımızı gideriyoruz."

YORUM: Gelmişken iki dua etsinler, sevap olur.
Kaynak: memlekethaber

İki bira: 6 bin 600 YTL

Beyoğlu ve Şişli'de tercümanlar aracılığıyla bara getirilen turistleri tehdit ederek fahiş fiyatlı faturalarla dolandırdığı ileri sürülen aralarında bar sahipleri ve mesul müdürlerinin de bulunduğu 53 şüpheli adliyeye sevk edildi. Dolandırılanlar arasında Mısırlı bir belediye meclis üyesi ile Meksikalı bir akademisyen de bulunuyor.

Polis yaklaşık 4 ay süren takibini gizli kameralarla kayıt altına aldı. Soruşturmanın genişleyebileceği, polisin şüphelilere yardım ettikleri belirlenen bazı kamu görevlilerinin de peşinde olduğu öğrenildi.

İngilizce bilen tercümanların da sokaktaki müşteri avı kamera kayıtlarına alındı.Önceki gün yapılan operasyonda 106 kişi gözaltına alındı. 43 kişi işlemlerinin yapılmasının ardından serbest bırakıldı ,53 şüpheli sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevkedildi.

2 BİRAYA 6.600 YTL HESAP

Polis 4 aylık takibinde sistemin işleyişini deşifre etti. Yapılan çalışmalarda İngilizce bilen tercümanlar turistlerin yanına yaklaşarak arkadaşlık kuruyor. Güven sağladıktan sonra turistleri kandırarak gece kulüplerine götürüyor. Barda yanına oturtulan konsomatrislerle içki içen turiste fahiş hesaplar getiriliyor. Turistin itiraz etmesi durumunda ise bodyguardlar devreye girerek turisti tehdit ediyor. Karakola başvuran turistlerin ise bazı polisler tarafından ikna edilerek şikayetlerinden vazgeçirildiği öğrenildi. 2 bira ya da viski içen turistlere 6 600 YTL hesabın bile kesildiği belirlendi. Yanında parası olmayan turistlerin bankamatiklerden paralarının çekildiği görülürken polis o anları da saniye saniye kameralara yansıttı. Polis Haftası nedeniyle konferansa gelen Meksikalı akademisyen Alonso Jesus'a 6.600 YTL hesap kesildiği 100 dolar veren turistin salıverildiği, Mısır'da bir ilçede belediye meclis üyesi Hasan Omar'a da 2 100 YTL hesap sunulduğu ancak 900 dolara hesabın kapatıldığı öğrenildi.

YORUM: Nefis buzz gibi biraları turistlere soğuk soğuk içirmişler.

Kaynak:Hurriyet

20 Haziran 2008 Cuma

Tüm sınıf hamile kaldı


Aynı lisede eğitim gören 17 genç kız, 24 yaşında evsiz barksız bir gençten hamile kaldı.
Tüm sınıf hamile kaldı

ABD'de yaşları henüz 18'den küçük 17 genç kızın aynı adamdan hamile kalması ülkeyi şoke etti. Gloucester Lisesi’nde eğitim gören 17 genç kız, aralarında bir anlaşma yaparak aynı dönemde hamile kaldı.

Massachusetts'daki lisede okuyan 17 kafadarın yaptığı anlaşma gereği çocuklar birlikte yetiştirilecek. Yaşları 16'dan küçük olan kızları hamile bırakan kişi ise 24 yaşında evsiz barksız bir genç.

Normal şartlarda okulda her yıl ortalama dört öğrencinin hamile kaldığını açıklayan okul müdürü, bu sorunla başa çıkmalarının zor olduğunu söyledi.

YORUM: 17 genç kız aynı anda bir adamdan nasıl hamile kalabilir? Nasıl bir insan bu adam?

Kaynak: hurriyet


18 Haziran 2008 Çarşamba

Eşya Fetişisti Kadın Eyfel Kulesi İle Evlendi!


37 yaşındaki eski asker Erika La Tour Eiffel, Eyfel Kulesiyle evlendi. kadının daha önceden dünya çağında bir okçu olmasını sağlayan yayından ve Berlin Duvarından hoşlandığı, yatak odasında sakladığı çitle de fiziksel ilişki kurduğu ortaya çıktı. Ancak bu ilişkilerinde aradığını bulamayan kadının en sonunda Eyfel Kulesine aşık olduğunu ve bir kaç arkadaşının huzurunda kuleyle evlendiği ve soyadını kuleninkiyle değiştirdiği belirtildi.
Eşya fetişisti olan 40 kadar insanın hepsi kadın. (Bloggerın notu: kesinlikle cinsel ayrım yapmıyorum) Bu fetişin bilinen ilk örneği Berlin Duvarıyla 29 yıl evli kalan Alman Eija-Riitta Berliner-Mauer.

YORUM: Eyfel kulesinin şekli ve büyüklüğünden etkilenmiş olabilir. Çağrışım yapmıştır...

Kaynak: Can Oktay Heper vasıtası ile Telegraph.co.uk

300 yıllık meşe ağacını evine götürdü

Edirne'nin Keşan ilçesinde, 300 yıllık meşe ağacını kesip evine götüren kişi hakkında, soruşturma başlatıldı. Jandarma ekipleri Yayla köyü yakınlarında yaptıkları kontrollerde, A.G'nin 300 yıllık meşe ağacını kesip evine götürdüğünü tespit etti.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

YORUM: Adam tam meşelikmiş.
Kaynak: memlekethaber.com

17 Haziran 2008 Salı

Makatta cep telefonu yakalandı

Bayrampaşa'dan Maltepe Cezaevi'ne sevkedilen tutuklulardan bazılarında yasak maddelere rastlandı.

Kapatılan Bayrampaşa Cezaevi'nden 80 tutuklu, cuma gecesi Maltepe Cezaevi'ne sevk edildi.
Bu tutuklulardan bazıları cezaevine alınırken, geçirildikleri metal dedektörlü kapı uyarı verdi.

Jandarma komutanı, durumundan şüphelendiği tutukluları, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Tutukluların röntgenleri çekildi. Doktor müdahalesi ile çıkarılan poşetler içindeki cep telefonu, telefon şarj cihazı ve sim kartlara el konuldu.

Bir tutuklunun karnında ise mermi çekirdeği çıktı. Bir jandarma yetkilisi, daha çok yabancı uyruklu tutukların bu yolu seçtiğini söyledi.
YORUM: Cep titreşirse ishal olurlar mazallah.
Kaynak: Memlekethaber

11 Haziran 2008 Çarşamba

3 promil alkolle doğdu!

Polonya’da bir bebek kanında 2,9 promil alkolle dünyaya geldi. Doktorlar bebeğin alkollü doğmasının nedenini annenin sarhoş halde doğum yapmasına bağladı.Varşova’da hastanede sarhoş halde doğum yapan 38 yaşındaki kadının bebeğinin kanını ölçen doktorlar, litrede 2,9 gram alkol tespit etti. Annenin kanında ise doğum sırasında 1,2 gram alkol çıktı.
Minik yavrusunun hayatını tehlikeye atan anne mahkemeye çıkarılacak. Anne 5 yıl hapisle cezalandırılabilecek.

Bebeğin hayatının tehlikede olmadığını belirten doktorlar, alkolün etkisinin zamanla ortaya çıkmasından korkuyor.

3 promil alkol, bilinç bulanıklığı veya kaybına ve refleks azalmasına yol açıyor.

YORUM: Dünyada bu bebekten daha erken yaşta alkole başlayan yoktur herhalde.
Kaynak: ntvmsnbc

9 Haziran 2008 Pazartesi

Age Of Empires gerçek oldu!


Yunan adası Chios un Vordrabos köyünde 19. yüzyıldan kalma bir adet köylüler arasında halen devam ediyor. İki farklı kilise mensubu köylüler her yıl paskalya zamanı birbirlerinin kiliselerine ev yapımı roketlerle saldırıyor. Aylar öncesinden başlayan hazırlıklarla kiliselerin pencerelerini güçlendiren köylülerin hedefi en az zararla karşıdaki kilisenin çanını ilk vuran taraf olmakmış.

YORUM: Bizde caminin duvarına işesen adamı asarlar, bunlar roketle saldırıyorlar.
Kaynak: News of the Weird

6 Haziran 2008 Cuma

İki karı, iki koca, tek aile


Sonunda bu da oldu. Kaliforniya'da ilk defa iki aile birbirileriyle evlendi.

ABD'nin en zengin eyaleti Kaliforniya'da eşcinsel evliliklere onay verilince, bu tür evliliklerde patlama yaşandı. Hatta eşcinsel evliliklerle birlikte yeni yeni sektörler de ortaya çıktı. Örneğin, bu tür nikahlarda kullanılan özel pastalar yapan pastaneler, iki kadın ya da iki erkeğe uygun mobilyalar üreten mobilyacılar artık çok revaçta.

Ancak son evlilik, Kaliforniya'da bile olay oldu. Çünkü tarihte ilk kez iki aile yasal olarak evlendi. Tony ve Kaye çifti, Kevin ve Sandy çifti ile evlendi.

Dörtlü aşk herkesi şaşkına çevirdi. Birbirileriyle evli statüsü tanıyan belgeleri imazlayan Tony, Kaye, Kevin ve Sandy aynı eve taşındı. Aynı yatak odasını paylaşmaya başlayan iki çift, Tony ve Kaye'nin çocuğunu da paylaşıyor.

YORUM: Bunlarda bizimki gibi altın adetleri olsaydı ciddi bir ekonomi yaratabilirlerdi. Amerikalılar refah ve sıkıntıdan ne yapacaklarını şaşırmaya başladılar galiba.
Kaynak: hurriyet

Park cezasını 12 yıl sonra ödedi


Alman polisi, vicdan azabı çeken Amerikalı bir kadının, ödemediği park cezasını 12 yıl sonra göndermesi karşısında şaşkınlığa düştü. Cologne polis yetkilileri, adının Julie H. olduğunu belirttikleri kadının, Ağustos 1996'da kente yaptığı ziyaret sırasında ödemediği park cezası nedeniyle kendilerine el yazılı bir itiraf mektubu ve o dönem 60 Mark olan cezanın karşılığı olarak 100 dolar gönderdiğini söyledi.

"Sevgili Cologne Polisi" diye başlayan Almanca mektubun Utah'dan gönderildiği, Julie H.'nin, "bölgedeki park kurallarını anlamadığı için ceza aldığını ancak öfkelendiği için ödemediğini" itiraf ettiği belirtildi. Julie H. park cezasını şimdi ödemek istediğini yazdı. Mektuba 100 dolarlık bir çek de ekleyen kadının, mektubun sonunda "Şimdi daha iyi hissediyorum, teşekkür ederim" dediği kaydedildi. Polisin ise, Julie H.'ye bir teşekkür mektubu gönderdiği ve parayı iade ettiği belirtildi. Polis, kadının kiralık arabayı tam olarak nereye bıraktığının tespit edilmesinin imkansız olduğunu, üstelik, kadının araba kiralama şirketinin de adını unuttuğunu kaydetti. Memurlar, kadının her durumda oldukça geç kaldığını, çünkü zaten bu suçla ilgili yasal sürenin de 11 yıl önce dolduğunu söyledi.

YORUM: Bizde trafik cezası alırsanız ilk 15 gün içinde ödeme yapınca indirime gidiyorlar. Bunların indirimi daha ilginç.
Kaynak: gazeteport

5 Haziran 2008 Perşembe

İspanyol doktorlar ilk kez kol dokusundan erkek cinsel organı yaptı


İspanya’nın Barcelona kentinde Puigvert Vakfı ve Sant Pau hastanesinin doktorları, kolun dirsek ile bilek arasındaki kısmından aldıkları dokudan 26 yaşındaki bir gence cinsel işlevlerini yerine getirebilecek cinsel organ yaptı. İlk defa olduğu belirtilen operasyonu yapan İspanyol cerrahlar düzenledikleri basın toplantısında, göçmen olan hastanın 5 yıl önce Fildişi Sahilleri’nde iç savaş sırasında bıçakla kesilen cinsel organının yerine cinsel işlevlerini yerine getirebilen yeni bir organ takmayı başardıklarını açıkladı. Doktorlar ameliyatın 10 saat sürdüğünü, hastanın yaklaşık 6 ay sonra yapılacak diğer bir operasyonla çocuk sahibi olmasının da sağlanabileceğini belirtti.

YORUM: Hepimizin ortak korkusu "kızgın eş ya da sevgilinin intikam için kesmesi" artık yok.

Kaynak: milliyet